Az impregnált gipszkarton még a vizes helyiségekben is helytáll!

Ismerjük meg a rá jellemző vonásokat, amelyek méltán népszerűvé teszik.

Az impregnált gipszkarton még a vizes helyiségekben is helytáll!

 

Az impregnált gipszkarton egy különleges típusa a gipszkarton lapoknak, amely lehetővé teszi, hogy ezzel a könnyen megmunkálható építőanyaggal a magasabb páratartalmú helyiségekben is megvalósítsuk az elképzeléseinket. De miért annyira közkedvelt opció a gipszkarton? Ismerjük meg a rá jellemző vonásokat, amelyek méltán népszerűvé teszik.

 

Sokoldalú építőanyag

A minőségi gipszkarton igen gyakran választott anyag, ráadásul sokféle helyzetben alkalmazható. Az egyik előnye az, hogy kedvező áron be tudjuk szerezni, miközben gyors munkavégzésre ad lehetőséget. Akkor is elboldogulhatunk vele, ha különösebb szakképzettséggel nem rendelkezünk, hiszen elegendő tájékozódni a szükséges eszközökről, valamint a kiegészítő elemekről, profilokról és dübelekről, amelyek alkalmazásával akár egy válaszfalat is könnyedén felhúzhatunk.

Természetesen nem csupán válaszfalak kialakításakor jön nagyon jól a gipszkarton, hiszen használhatjuk például álmennyezetek és mennyezetek kialakításához. Építhetünk belőle előtétfalat, amely zárt állapotban elrejti a tolóajtókat, ahogy számos egyéb funkció betöltésére is alkalmas. Például készülhet belőle polc vagy térelválasztó elem, ahogy dekorációs célokra is remekül beválik. Kialakíthatunk vele akár rejtett elvezetést a kábeleknek, vezetékeknek, csöveknek, de akár a LED szalag is futhat benne, sejtelmes megvilágítást és exkluzív hangulatot teremtve az otthonunk milliőjében.

LED világítás gipszkarton falban

Milyen típusai léteznek a gipszkartonnak?

Alapvetően mindegyik változatról elmondható, hogy környezetbarát és az egészségre nézve egyáltalán semmilyen káros hatással nem bíró anyagról van szó, amely alapvetően újrahasznosított papír. Ezenfelül még abból a szempontból is kedvező tulajdonsággal rendelkezik, hogy a páratartalmat is szabályozza az ingatlanban. Felhasználása során elenyésző mennyiségű hulladék keletkezik, aminek köszönhetően még kedvezőbb a környezetre nézve, ha ezzel az anyaggal dolgozunk.

Létezik szabványos mérete, ami alapvetően 250x120-as táblákat jelent, ám más méretekből is válogathatunk, így biztosan rátalálunk a leginkább megfelelőre. 

Típusaikat tekintve a normál változatok mellett megtaláljuk a tűzgátló és hanggátló gipszkarton fajtákat is, valamint impregnált gipszkartonnal is dolgozhatunk, igényeink szerint. A normál kivitel abszolút megfelel válaszfalak és mennyezetek kialakításához, a tetőtér beépítésekor, valamint előtétfalak kialakításánál, amennyiben nincs szükségünk extra tulajdonságokra. A hanggátló tulajdonság előnyös lehet válaszfalaknál vagy mennyezeteknél, míg a tűzgátló gipszkarton megfelel a tűzvédelmi előírásoknak is. Az impregnált típust alkalmazhatjuk a vizes helyiségben történő felhasználás során.

Mielőtt beépítenénk a táblákat, gipszkarton profilokra lesz szükségünk, hogy megalkossuk azt a vázat, amelyre azok kerülhetnek. Bizonytalanság esetén érdemes szakértő segítséget kérni, szakértőink örömmel segítenek elérhetőségeinken.

Az impregnált gipszkarton jelentősége

fürdőszoba gipszkarton

A felsorolt típusok közül ezek alkalmasak fürdőszobában, mellékhelyiségben vagy konyhában történő alkalmazásra is. Mivel olyan anyagokat adnak hozzájuk a gyártás során, hogy jól viselik ezt a környezetet is. Igény szerint akár csempézésre is van módunk, így valóban sokféle elképzelés megvalósítható, ha ezeket választjuk.

Search engine powered by ElasticSuite