Az EPS hőszigetelő rendszer

Az EPS hőszigetelő minek köszönheti a népszerűségét?

Az EPS hőszigetelő rendszer minek köszönheti a népszerűségét? A legkeresettebb a homlokzati hőszigetelő lemezek között az EPS vagy ahogy sokan ismerik a hungarocellt.

Ha mondjuk 5 családi házat megvizsgálnánk, legalább 4 homlokzatot EPS-sel szigetelnék . Akár 30-40 %-kal olcsóbb, az EPS-sel való homlokzati szigetelés, mint például, ha a kőzetgyapot ot hasznos fel erre a célra.

Nemcsak kiváló hőszigetelő képességű ez a rendszer, hanem igen kedvező az árfekvése is. Ezen szigetelésen belül, a homlokzat esetében két típust különböztetünk meg, a fehéret, és a grafitost.

Az EPS hőszigetelő rendszer legfőbb előnyei

eps

Ahogyan már említettük, az elsődleges előnye, hogy igen kedvező áron kapható. Ennek ellenére nem érvényesül az a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve.

Hiszen ez a rendszer kiváló hőszigetelést biztosít. Nem csak a téli fűtés számlák lesznek a beépítése által. Hanem a nyári klimatizálás költségei csökkennek.

Fontos tulajdonsága még az EPS-nek, hogy nem csak új építésű házak szigetelésére használható. Kiválóan alkalmas az otthonunk utólagos szigetelésének megoldására is.

Előfordul, hogy olyan ingatlant veszünk aminek a szigetelése nem megfelelő. Akkor jöhet az utólagos szigetelés EPS-sel.

eps

Ami még ezen hőszigetelő rendszer mellett szól, hogy nemcsak családi házak szigetelésére alkalmas. Kiváló választás ha társas, vagy panelház szigetelését megoldani.

Évtized óta jól ismert és jól bevált hőszigetelő rendszer. Sőt mondhatjuk azt, hogy hagyományosnak számít a szigetelés területén.

A dekoratív színező vakolat nemcsak fehér színben kapható. Színes Duo Top színvakolat ot a homlokzatra, tetszőleges színben is fel lehet vinni, az EPS rendszer záró dekoratív rétegeként.

Ezért minden elvárásnak meg kell felelni és az ár érték aránya igen kedvező már a piacon.

Az EPS homlokzati hőszigetelő rendszer milyen elemekből épül fel?

eps

Nagyon fontos hogy a homlokzati hőszigetelések terén mindig rendszerben érdemes gondolkodni. A gyártók, azaz a rendszergazdák kizárólag ebben az esetben vállalnak garanciát.

Egy rendszer, a következő elemekből épül fel:

A színárnyalatok területén belül több száz van amik közül lehet választani, előbb a homlokzatra kerül.

Ez a jól bevált hőszigetelés fajlagosan olcsóbb (és megbízhatóbb) az ásványi gyapot szigetelésnél.

Ásványgyapot homlokzati hőszigetelést akkor ajánlunk ha páratechnológiai, hanggátlási, tűzvédelmi vagy valamilyen egyéb műszaki tartalmi igény fel.

Az expandált polisztirol belsejében levegő van bezárva. Ez biztosítja a falak, homlokzat kiváló hőszigetelő képességét.

Ha pedig mód van arra, hogy a szigetelés vastagságát növeljük, még kedvezőbb a helyzet.

Ebben grafitos Eps lap okat használunk azonos vastagság mellett még jobb hőszigetelést érhetünk el.

Családi házra hogyan válasszunk EPS hőszigetelő rendszert?

eps

A jó hőszigetelés biztosítja otthonunk belső légterének klímáját. Ezáltal szükséges ahhoz, hogy kellemes és egészséges környezetben éljünk.

Ezért fontos hőszigetelő rendszer mellett döntünk, érdemes néhány szempontot figyelembe venni.

Ahogyan ezt mindenki tudja a háztartások egyik legnagyobb rezsi költségét a fűtés és hűtés költségeit produkálják. Ezek csökkentése járul hozzá nagymértékben a megfelelően kiválasztott hőszigetelő rendszer.

Ha az előírásoknak megfelelően kivitelezték a hőszigetelő rendszert sokféle funkciót képes ellátni. Télenvédi kívülről a falakat ezzel az épület kevesebb hűl ki.

Nyáron viszont a meleg bejutását akadályozza meg egy lakás felmelegedése kerülhető el.

 Az EPS hőszigetelő rendszer kiválóan alkalmas ezeket a feladatokat ellátni. Nemcsak a bentlakókat de az ingatlan szerkezetét is megvédi.

Polisztirol

A polisztirol szigetelésnek több típusa van:

  • expandált polisztirol azaz EPS. Ebből a homlokzatok esetében az EPS80-ast használjuk. A 80-as szám a nyomószilárdságot jelenti.

Fontos, hogy ezt az értéket csak a fontos megbízható gyártóknál biztosította. Az minőségi gyártóknál ez a kategória szokott a legjobban sérülni, hiányt szenvedni.

Eps-nek két fő típusát különböztetjük meg még meg, a fehéret, és a grafitost. A grafitos hőszigetelő képessége jobb.

  • EPS100, 150, 200 fokozottan terhelhető lapok megnövelt nyomószilárdsághoz. Ezek az aljzat szigetelésébe, járható lapostető szigetelésekbe, parkolóházak aljzatába.
  • extrudált polisztirol azaz XPS két legfőbb jellemzője a magasabb nyomószilárdság (300), és az alacsony vízfelvétel.

Ezért ezt használjuk lábazatoknál, pincéknél, és általában olyan helyeknél, ahol a szigetelés közvetlen nedvességgel találkozhat.

Az EPS segít a környezetünk megóvásában is

eps

Hogyan tud ez a hőszigetelő rendszer segítő környezetünk megóvásában? Elsősorban a hőszigetelő rendszernek csökken az otthonunk károsbocsátása is.

Vagyis ennek segítségével védjük a bolygónkat nagy méretben. De egész környezetünket is.

Ha a kívánt energiamegtakarítást szeretnénk elérni az ingatlanunk hőszigetelésével, szakemberrel érdemes megterveztetni azt.

A hőszigetelő rendszer hatékonysága az EPS esetében is függ a hőszigetelő lemez vastagságától. Minél vastagabb ugyanis a hőszigetelő lemez annál nagyobb a hőmegtartó képessége.

 

EPS 80 homlokzati hőszigetelésre

Az EPS 80 azaz expandált polisztirol hőszigetelő lemez az épületek külső hőszigetelésére alkalmas. Ennek a terméknek a beépíthetőségét, felhasználását és megfelelőségét szabályozzák.

Ezek betartása kötelező, amit a szakemberek természetesen ismernek.

Az EPS 80 nem érintkezhet olyan anyagokkal amiket a hőszigetelő lemezzel reakcióba lépnek. Ilyenek például az oldószer alapú ragasztók. Ez a hőszigetelő lemez teljesen ártalmatlan az egészségre.

Nagy előnye még, hogy az ára nem magas, kezelése aránylag nem kényes és a szállítása is könnyen megoldható.

 

A páraátersztés fontossága

Talán kevesen tudja de az épületek helyiségeiben keletkezett párának csak töredéke távozik el a falakon keresztül. Mintegy 3-5% ez a mennyiség csupán.

Az egyre korszerűbb építőanyagok miatt fontos, hogy a falakban rekedt nedvesség kifelé távozzon.

A megfelelő hőszigetelés, és a nyílászárók fejlettsége miatt, az épületek légtömörsége egyre nagyobb, így a megfelelő szellőztetésre, vagy akár ennek gépészeti támogatására érdemes odafigyelni.

 

Első lépések a ház szigetelés terén

eps

Ha családi házunk van és a szigetelést szeretnénk megújítani, első lépésben szakszerűen fel kell méretni a lehetőségeket. Minden ház más és ezért egyedi felméréssel csak pontosan meghatározza a felújítás menetét.

Ha az épület még nincs szigetelve vagy nem megfelelő a szigetelése, nyílászáró cserével, a födém és a tetővel , valamint a falak utólagos szigetelésével érhetjük el a legjobb eredményeket.

A szigetelés egy nagy volumenű munka , ha egyszerre szeretnénk megcsináltatni akár több milliós beruházást is igényel . Ezért érdemes a hőszigetelés lépéseit pontosan megtervezni, megterveztetni előre.

Mindig ott érdemes kezdeni a hőszigetelést ahol a legnagyobb a hőveszteség a házban. Ennek felméréséhez a szakemberek hőkamerákat használnak a családi házak esetében.

A hőkamerás felmérés megmutatja, hogy hol "szökik" ki a legtöbb meleg , vagyis mi a hőveszteség legnagyobb forrása az épületben. Így derül ki, hogy először a homlokzat, a külső falak vagy a lábazat hőszigetelése a legsürgetőbb munka.

A homlokzat és a lábazat szigetelése együtt tökéletes

A lehetőségekhez mérten a homlokzatot a lábazattal együtt érdemes szigetelni. Ha azonban nincs lehetőség arra, hogy egyszerre történjen a folyamat, a nagyobb hőveszteséget okozóval kell kezdeni a felújítási munkát.

Ha pedig már kiderült, hogy a legnagyobb hőveszteséget mi okozza a házon, kezdődhet a munka. Persze ahhoz a szigetelőanyagot, rendszert is kell választani.

Az EPS szigetelő rendszer minden tekintetben jó választás. De a választás úgyis a szakember javaslata alapján történik majd.

eps

Ne felejtsük el, hogy a házunk szigetelése egy hosszú befektetési befektetés , ezért alaposan fontoljuk meg, hogy mivel és kivel végezzük, illetve végeztetjük ezt a fontos feladatot.

Maradt még kérdésed?

Kérj  árajánlatot  még ma!

Keresd ügyfélszolgálatunkat telefonon: +36 30 892 3055 vagy írj nekünk!

Több információra van szükséged? Vedd fel velünk a  kapcsolatot  vagy kövess minket a  Facebook  oldalunkon.

Rendelés után akár egy munkanapos szállítással, készséggel állunk rendelkezésedre!

Search engine powered by ElasticSuite