A homlokzati hőszigetelés jelentősége és az ideális szigetelőanyag kiválasztása

Nyáron bent tarthatjuk a hűvösebb levegőt, télen pedig a meleget.

A homlokzati hőszigetelés jelentősége és az ideális szigetelőanyag kiválasztása

Az épületek energetikai szempontból fejleszthetők, s ennek megvalósítására többféle lehetőség is adódik. Az egyik opció az ingatlan szigetelése, ami komoly projekt, s általában a homlokzati hőszigetelés kialakításával szokták kezdeni.

Ez azért van így, mert ez a legnagyobb felület, így a szigetelésével azonnal nagyot léphetünk az energiatakarékosság irányába. Természetesen mindenképpen komplett hőszigetelésben érdemes gondolkodni, de a homlokzati szigetelés tökéletes első lépésnek bizonyul.

hőszigetelés

Mi mindent nyerhetünk az épület hőszigetelésével?

Egyrészt egy sokkal komfortosabb környezetet. Hiszen pont azt érjük el vele, amire égető szükségünk van: nyáron bent tarthatjuk a hűvösebb levegőt, télen pedig a meleget. Mindez magával hozza azt is, hogy sokkal alacsonyabbak lesznek az energiával kapcsolatos kiadásaink. Télen a fűtésszámla tekintetében érhetünk el jó eredményeket, míg nyáron a kevesebb légkondicionáló berendezés, illetve ventilátor használata fogja a mi malmunkra hajtani a vizet.

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen hőszigetelő anyagot választunk, s jellemzően ez a kérdés szokott elsőként megfogalmazódni azután, hogy a döntés megszületett, hogy a szigetelést megvalósítjuk. Nem véletlen, hiszen az anyag kiválasztása hatással lesz a költségeinkre nézve, s ezzel együtt számos más tényezőre is.

Milyen anyagot válasszunk, ha a homlokzati hőszigetelés megvalósítása a cél?

Amennyiben a beruházás nagysága elsődleges szempont, akkor leginkább polisztirolban érdemes gondolkodni. A CARBOLAND EPS homlokzati hőszigetelő lemez például kiváló döntésnek bizonyulhat. Ezt ugyanis kifejezetten a homlokzatra fejlesztették, ezért tökéletesen meg fog felelni az igényeinknek. Amennyiben ezt a szigetelőanyagot választjuk, akkor számíthatunk a gyors és egyszerű kivitelezésre. Alakíthatóság és beépíthetőség szempontjából egyaránt könnyű dolgunk lesz, ami a gördülékeny és rövid idő alatt kivitelezhető munka biztosítéka is egyben.

Szintén választható lehetőség a kőzetgyapot szigetelés, ami ugyan magasabb árfekvésű, ugyanakkor számos további előnnyel is rendelkezik. Ez a teljesen természetes anyag előnyös tűzvédelmi szempontból, kiemelkedik abban, hogy a rágcsálók és a rovarok nem kedvelik, ahogy azt is a pozitív tulajdonságainak listájára írhatjuk, hogy remek hangszigetelőnek is bizonyul.

Milyen további előnyök származnak a homlokzat szigeteléséből?

A hőszigeteléssel például a szén-monoxid kibocsátás is jóval kisebbre csökken. Sőt, még a penész kialakulásával szemben is védelmet nyújt azáltal, hogy megszünteti az épületben a hőhidak jelenlétét, amely a pára lecsapódásához, s végső soron a penészgombák megjelenéséhez vezet.

További előny, hogy javul az ingatlan akusztikája, valamint igazán esztétikus megjelenést is biztosít az épületnek. Mechanikai védelemként is fontos szerepet tölt be, megóvja a házat a külső hatásoktól, az időjárási viszontagságoktól, így előnyös abból a szempontból is, hogy tovább növeli az épület élettartamát. 

A felsorolt szempontok egyértelművé teszik, hogy nem érdemes lemondani erről a lehetőségről. Amennyiben bizonytalanok vagyunk abban a tekintetben, hogy milyen vastagságú vagy típusú hőszigetelő anyag lenne az ideális számunkra, fordulj hozzánk! Elérhetőségeink bármelyikén örömmel nyújtunk segítséget a választásban.

Search engine powered by ElasticSuite