hőszigetelés

A hőszigetelés valóban jó befektetésnek számít?

A hőszigetelés jó befektetésnek számít? Itt megtudhatod!

Ha megfelelő hőszigetelés t alkalmazunk házunk, lakásunk építésekor, felújításakor, csökkentett költségeinket . De nem csak a költségeknket minimalizálhatjuk, hanem környezetünk védelméhez is hozzájárulunk.

Hőszigetelés

A magasabb minőségű és vastagabb hőszigetelést mérsékeli fűtésszámlán télen. Nyáron pedig a hagyományos berendezés csökkentése segítségével az eredmény elérhető el. Vagyis a villanyszámlánk nem fog kiugró nagy nőni.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni építkezéskor a hőszigetelés jelentőségét. Ebben az esetben is igaz a mondás, hogy "olcsó húsnak híg a leve"! Vagyis válasszunk minőségi hőszigetelő anyag okat, ami szakemberek által építessünk be. A hőszigetelés árak a minőségében hosszú távon behozzák a befektetett összeget.

Az ingatlan értékét nem csak a látványos, esztétikai megoldások növelik. Sokat jelent a vakolat, a festék vagy a burkolat szépsége. De egy épület, ház, lakás igazi értékét a műszaki színvonalon adja meg igazán.  Ilyen a hőszigetelés is, amely a napi élet minden területén érezteti szinte hatását.

A magas műszaki tartalmú hőszigetelés tehát már a kezdetektől fogva tartós értéknövekedést jelent az ingatlan árának megítélésében. Hiszen a kedvezőbb energetikai besorolású lakások, akár 15-20%-kal többet érnek. S ez az értéktöbblet akár generációkon keresztül is megmarad, érvényesül.

Értéktartó befektetés a hőszigetelés

hőszigetelés

Amikor egy házat, épületet hőszigeteléssel látnak el, ezt tekinthetjük az energiafelhasználás első számú őrének. Már ami a hűtésre és fűtésre használt energiát jelenti. A hőszigetelésza az energia "szök".

Vagyis azt mondhatjuk, hogy nem az utcát, vagy az udvart akarja fűteni, hűteni az ingatlan tulajdonosa. Ha megfelelő minőségű a hőszigetelés, a kevesebb is jobban hasznosul. Ez egy igen egyszerű képlet.

Könnyen beláthatjuk, hogy a hatékony hőszigetelése esetén csökken a hőveszteség. Vagyis télen ha nem érezzük, hogy a falak hidegek, a hőérzetünk javul. Abban az esetben van, ha még jobb a lakásban.

Ennek pedig már a hideg beálltának elején csökkeni a fűtési költségeink. Alacsonyabb lesz a számlánk. Ha számszerűsíteni akarjuk mindezt. A szabványoknak megfelelő hőszigetelés mellett akár 40-50% is lefaragható a kiadásokból. Így pár év alatt visszahozza az árát a hatékony hőszigetelés.

Melyik hőszigetelés kedvezőbb?

hőszigetelés

A hőszigetelés árát elsősorban az kell, hogy milyen hőszigetelő anyagot és vele milyen hőszigetelő rendszert választunk az építkezés, felújítás során. Úgy kell számolni, hogy a munka teljes költsége több mindenből fog összeállni.

Természetesen meg kell venni az alapanyagokat. Ezen kívül beépül majd az árba a szállítás, az állványozás és a munkadíj. Valamint a hőszigetelő rendszer teljes tételéhez szükséges kiegészítők, vakolat , üvegszövet, ragasztó, dübelek árai is, szükség szerint.

Természetesen ezek a költségek változóak. Annak függvényében változnak, ahogyan már említettük is, hogy milyen hőszigetelő anyagot választunk. De az árat érinti a szigetelés súlya, csomagolása is például. Hiszen ettől függ a kezelhetősége akár szállításkor, akár beépítéskor.

Gazdaságos hőszigetelő anyagok és kiegészítők

A kőzetgyapot ok, üveggyapotok, az EPS, a PIR, az XPS hőszigetelő táblái gazdaságos és értéktartó megoldást kínálnak az építtetőknek, ingatlan tulajdonosoknak. Mivel kiváló hővezetési és mechanikai tulajdonságait biztosítják a magas energiahatékonyságnak.

Ezáltal megvalósul a gyors megtérülés valamint a tartós értéknövekedés . mindent a beépítésük gyors és igen egyszerű ha szakember végzett. Hiszen a táblák nagyon könnyen formázhatóak és a súlyuk is csekély. Ami a szállítást is leegyszerűsíti. Nem igényelnek speciális anyagmozgatást.

Ezáltal a kezelésük is egyszerűbb. Nem kell komoly védőfelszerelés a beépítésükhöz. Szálas anyagoknál, ajánlatos maszk, és védőszemüveg használata.

Ne feledkezzünk meg a kiegészítő anyagok fontosságáról sem. Ilyenek lehetnek a párazáró fóliák,az üvegszövet és a dübelek is. Valamint a PUR habok, a hálós élvédők és az indítóprofilok, mikor mit tart szükségesnek a beépítő szakember.

Van néhány kéziszerszám, és gép amelyik a minőségi kivitelezést, ezek egy jó szakembernél kell hogy álljanak. Ilyenek a polisztirolvágó k, habarcskeverők, fúró és vágóeszközök, simítók stb .

 

Homlokzati hőszigetelő rendszerek

hőszigetelés

Többféle rendszert különböztetünk meg a hőszigetelés anyaga alapján. Azt, hogy melyiket válasszuk, függ a ház adottságától, az elvárt műszaki tartalmi igénytől, és a pénztárcánktól.

Kiegészítőelemek a homlokzati szigeteléshez

Lábazati hőszigetelő lemezek

A lábazat az a része a homlokzatnak ami a talajjal érintkezik. Ha a lábazat hőszigeteléséről beszélünk, amit kell vennünk a fokozott mechanikai igénybevételt. Valamint a jelentős nedvesség tartalmat ami a talajból származik.

Ezért ebben az esetben nagyobb teljesítményű hőszigetelő anyag beépítésére van szükség mint a homlokzat esetén. Erre találták ki a formahabosított EPS-t /expandált polisztirol/ illetve az XPS-t / extrudált polisztirol / Mindkettő termékre jellemző a magasabb nyomószilárdság, és jobb vízfelvétel. Ezért kiváló lábazati hőszigetelésre.

Katalógus Terméklista Katalógus Terméklista Katalógus termékek listája

Üvegszövet

Az üvegszövet vagy más néven dryvit háló a homlokzati hőszigetelő rendszerek megerősítésére szolgál. A tapaszolás, simítás során ágyazzuk be a habarcsba ezzel elősegítve a rendszer időállóságát, repedésmentességét. A háló beágyazásának módja nagyon kritikus a rendszer élettartama szempontjából, soha ne hagyjuk, hogy a kivitelező a hálón keresztül vigye fel a ragasztót! Először fel kell húzni egy ágyazó réteget, aztán jöhet a háló, majd a simítás. Kiváló tulajdonsága, hogy fagyálló, időálló, lúgálló, alkáliálló.

Természetesen a teljesség igénye nélkül próbáltunk hőszigetelő anyagokat és kiegészítőket bemutatni, felsorolni. Ilyen jellegű munkák várhatóak a közeljövőben a házon, kérje szakember tanácsát és segítségét a kivitelezésben.

Fektessünk be a jövőbe!

Ha magas műszaki tartalmat képviselő hőszigetelő anyagokat vásárolunk, pár év alatt megtakarítunk egy csomó pénzt. Vagyis az ilyen termék vásárlása esetén, visszanyerjük a gyengébb minőséggel szembeni egyszeri árelőnyt. Sőt az utólagos felújítások okozta többlet kiadásoktól is megkímélhetjük a pénztárcánkat.

Így tehát érdemes a minőség mellett letenni a voksot. Vagyis ha hatékony a hőszigetelés, kedvezőbb mikroklíma mellett kisebb energiaszámlát hatékonyan. sem rövid ideig, évtizedeken keresztül is.

Vegyünk például egy olyan házat aminek hozzávetőlegesen 400 légköbméterű teret kell hőszigetelni. Ennek ha EPS-sel szigeteljük , a hőszigetelőanyag gyártásához 670 l nyersolajra van szükség. 50 év ez a ház 93 ezer l fosszilis energiahordozót takarít meg. A hőveszteség csökkenése révén.

hőszigetelés

Elmondhatjuk tehát, hogy a beépített nyersanyag lényegében megtérül az egyetlen fűtési szezon alatt. Ne feledkezzünk meg róla, hogy a nem megújuló energiaforrásból származó energia a bolygó és utódaink javát szolgálja.

Mindezt az épületen spóroltuk meg a kellő hőszigeteléssel. Pénzben ugyan nem kifejezhető, ám mégis tartós befektetésnek számít a jövőre nézve.

 

Maradt még kérdésed?

Kérj   árajánlatot   még ma!

Keresd ügyfélszolgálatunkat telefonon: +36 30 892 3055 vagy írj nekünk!

Több információra van szükséged? Vedd fel velünk a   kapcsolatot   vagy kövess minket a   Facebook   oldalunkon.

Rendelés után akár egy munkanapos szállítással, készséggel állunk rendelkezésedre!

 

Search engine powered by ElasticSuite