karácsonyi fények

4 fontos dolog ami a karácsonyi fényekről tudni kell

A karácsonyi fényekről 4 fontos dolgot tudni ✅ kell!

A karácsonyi fények , az ünnepi megvilágítás elengedhetetlen része a decembernek. Nem csak a lakásban de a házon, lakáson kívül is ezek alkotják a legszebb dekorációt.

A kültéri karácsonyi fények és a beltéri megvilágítás alkotják együtt az ünnepi hangulatot.

 

Azonban ahhoz, hogy az ünnepeket ne rontsa el semmi, egy lehetséges magas villanyszámla sem, érdemes néhány körülményt figyelembe venni. Elsősorban azt, hogy az okos karácsonyi fények a LED világítás segítségével elérhető el.

 

1. Karácsonyi fények az energiatakarékosság jegyében

karácsonyi fények

Amikor a téli hónapok eljönnek, sötétség uralkodik mindenütt még a szívekben is néha. Nehezen viseljük a fény hiányát, a hosszú és sötét órákat és a kevés napfényt. Bizony a villanyóráink sem tétlenek ezekben az időkben. De várjuk a karácsonyt, a szívünk megtelik fénnyel és örömmel.

Szeretnénk ha minden fényárban úszna, hiszen a karácsonyi fényeknél nincs szép látvány. Csakhogy ezek a karácsonyi fények a legnagyobb energiafalók a sütő és hűtő után. De csak akkor ha hagyományos izzókkal varázsolunk ünnepi hangulatot magunk köré.

Viszont ha ezeket a hagyományos izzókat lecseréljük LED-es karácsonyi fényfüzér ekre, jobban járunk anyagilag. A látvány és a hangulat megmarad, sőt egy csomó pénz is a pénztárcánkban, amit megtakarítunk ezzel.

Katalógus Terméklista Katalógus Terméklista Katalógus Terméklista Katalógus termékek listája

2. Minimalizáljuk a színeket a karácsonyi fények alkalmazásánál

karácsonyi fények

Érdemes egyetlen színt választani akkor amikor a külső világításon gondolkozunk. Izgalmas hatás érhető el azzal, hogy csak a sziluettet emeljük ki megvilágítással. Mondjuk a házat vagy a kerti növényeket. Milyen színeket keresünk?

Ha az amber, azaz a borostyán szín mellett döntünk, akkor a hangulat ódon és patinás lesz. Ez a meleg karácsonyi szín narancsos-fahéjas illatot idéz. A karácsonyi fények közül ez a legjobb hagyománytisztelő megvilágítás.

A fehér fény kicsit hideg lehet, de van meleg változata is. Ez ünnepélyes hangulatot áraszt, azért kedvelik sokan. A kék színű fényfüzér is ünnepélyes ám nagyon is hideg, arisztokratikus megoldás.

A karácsonyi fények között a mai napig a színes fények a legnépszerűbbek. Retro hatásuk egyértelmű, hiszen az első karácsonyi fényfüzérek is színesek, sőt-barkák voltak.

 

3.Okos karácsonyi fények

karácsonyi fények

A karácsonyi fényfüzérek különböző színűek különböző teljesítményűek és persze különböző hosszúságúak. Vannak kültéri és beltéri égősorok és vannak olyanok, amelyek használhatók kinti és benti díszítésre is.

Az okos telefonok és egyéb okos "kütyük" mellett természetesen az okos fényfüzérek is léteznek. Nincs más dolgunk csak a mobilunk applikációjának segítségével beüzemeljük az ilyen fényfüzért. Így változtathatjuk az égősor világítási módot és a színét is kedvünkre.

Többféle világítási mód közül lehet választani. Sőt akár szinkronizálni is lehet a karácsonyi fények ezen változatát a kedvenc karácsonyi dalunk ritmusával. Természetesen ez a termék időzíthető. Így beprogramozható, hogy mikor, illetve meddig ragyogjanak a karácsonyi fények. A takarékossági szempontot is figyelembe véve.

Természetesen már említettük is, az okos karácsonyi fények is több változatban kaphatók. Eltérő a színváltozatuk, a teljesítményük és a kábel hosszúságuk. Mindenki kedvére kiválaszthatja azt ami számára a legmegfelelőbb. Így nem szökik majd egekbe az ünnepi villanyszámla sem.

 

4. Mennyit spórolhatunk ha kevesebbet működtetjük a karácsonyi fényeket?

karácsonyi fények

Sokan, hogy ha kevesebbet kapcsolnak be a karácsonyi fényfüzéreket, azzal a karácsonyi számmal csökkentik a villa összegét. A karácsonyi hangulathoz jelentős mértékben hozzátartoznak a fénydekorációs megoldások. A fényfüzérek és a különböző ünnepi megvilágítások. Nézzük hát meg mi az igazság.

Vajon tudunk spórolni azzal ha éjszakára kikapcsoljuk a karácsonyi fényeket? Decemberben korán sötétedik és ezek a fények igazából csak este okoznak látványukkal örömöt. Jó hír azonban, hogy fogyasztásuk minimális. Ha éjszakára kikapcsoljuk, inkább biztonsági szempontból tegyük.

Főleg igaz ez a hagyományos, régi típusú fényfüzérek esetében. Ezek hajlamosak a felmelegedésre. Bár ezek fogyasztása túl jelentős, a LED-es fényfüzérek fogyasztása még ennek is csak az ötödét. A LED-es fényfüzérek mellett szabadban is biztonságosan üzemeltethetőek.

Ami azt jelenti, hogy jól bírják a hőmérséklet változását is, a csapadék sem ártalmas a működésükre. Így aztán nyugodtan karácsonyi díszbe öltöztethetjük az egész udvart, a fákat és az épületet.

 

Beltéri karácsonyi fények

karácsonyi fények

De karácsonykor nem csak a házunk környékét, nemcsak az udvarunkat szeretnénk megvilágítani. Hiszen a karácsony egyik legszebb része amikor az otthonunk is varázslatos ünnepi díszbe öltözik. Ezt a beltéri fénydíszekkel érhetjük el. Amikor kinn a sötétség és a hideg uralkodik, a beltéri karácsonyi fények melegséget és meghittséget árasztanak.

A karácsonyi hangulat megteremtéséhez kiválóan alkalmasak az Entac drótfüzér karácsonyfa füzéreivel. Ezek a drótkábelek könnyen formázhatók. Ezáltal több dekorációs lehetőséget kínálnak mint a klasszikus társaik. Az apró LED fények pedig tökéletesen illenek akár a minimalista stílusú lakásba is.

Katalógus Terméklista Katalógus termékek listája

Ezek a drótfüzéres karácsonyi fények meleg fehér és hideg fehér színben kaphatóak. Hosszúságuktól függően különböző számban találhatóak rajtuk a LED égők. Az elemtartó doboz kényelmes elrejtését plusz kábel hosszúság biztosítja A termék 2 db AA elemmel működik, ezt külön kell megvásárolni hozzá.

A karácsonyi fényeken kívül mivel lehet még takarékoskodni?

karácsonyi fények

Mint tudjuk a karácsony a szeretet ünnepe. Ilyenkor megajándékozzuk egymást. Összegyűlnek a családok, ünnepeljük egymást és magunkat. Lehet, hogy takarékoskodnunk kell a karácsonyi fényekkel, vagy egy kicsit a fűtéssel. Lehet, hogy az ünnepi menüsor sem lesz olyan sokféle mint szokott.

Talán nem is baj ha nem lesz nagy világítás, hangulatos lehet akkor is a karácsonyi vacsora. Ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy miről is szól ez az ünnep. Vagyis arról, hogy a karácsony a szeretet ünnepe. Bármivel takarékoskodhatunk ezen a napon, csak egyvalamivel nem szabad spórolnunk. Gondolom ezzel mindenki tisztában van.

Vagyis ne takarékoskodjunk a szeretetünkkel. Az nem kerül semmibe ha megmutatjuk azoknak akiket szeretünk, hogy mit jelent ez az ünnep tulajdonképpen. Túl az ajándékokon, a LED-es fényfüzéreken, a karácsonyi fényeken és az ízletes ünnepi vacsorákon. Ünnepeljünk valóban egy kicsit. Szeressük egymást, törődjünk egymással. Persze jó lenne ha nem csak karácsonykor tennénk ezt.

Hiszen bárkinek bármit is jelent ez az ünnep, nemcsak a karácsonyi fények és a karácsonyi zene jelenti a hangulatot. A meghittséget, a tiszteletet, a hagyományokat, az ünnepélyességet. Hanem a szeretet ami az ünnep lényege.

Ady Endre szavaival élve: " Ha ez a szép rege Igaz hitté válna, Óh de nagy boldogság szállna a világra. Ez a gyarló ember, Ember lenne újra.  Talizmánja lenne a szomorú útra. Karácsonyi rege ha valóra válna, igazi boldogság szállna a világra"

karácsonyi fények

Kívánom mindenkinek, hogy az idei karácsony úgy teljen el, amire érdemes legyen még sokáig emlékezni. Boldog, meghitt karácsonyi ünnepeket és csodás karácsonyi fényeket!

Maradt még kérdésed?

Kérj árajánlatot még ma!

 

Keresd ügyfélszolgálatunkat telefonon: +36 30 892 3055 vagy írj nekünk!

 

Több információra van szükséged? Vedd fel velünk a kapcsolatot vagy kövess minket a Facebook oldalunkon.

 

Rendelés után akár egy munkanapos szállítással, készséggel állunk rendelkezésedre!

 

Search engine powered by ElasticSuite