Ha építkezni szeretnénk: a Xella Ytong

A Xella Ytong kitűnő választásnak bizonyul, ha olyan építőanyagot keresünk, amellyel alapvetően gyorsan épülhetnek fel szép kivitelezésű épületek.

Egy kiváló választás, ha építkezni szeretnénk: a Xella Ytong

A Xella Ytong kitűnő választásnak bizonyul, ha olyan építőanyagot keresünk, amellyel alapvetően gyorsan épülhetnek fel szép kivitelezésű épületek. Egy építkezés sosem egyszerű, de a megfelelő alapanyagok kiválasztása révén, alapos tervezéssel és persze hozzáértő szakértői gárdával egyáltalán nem lehetetlen vállalkozás.

 

A tervezéssel kezdődik minden

ház tervezés

Az első lépés mindig a gondos tervezés, hiszen ez meghatározza azt is, hogy milyen végeredményre számíthatunk, ahogy abban is segítséget nyújt, hogy kalkulálni tudjunk a szükséges munkadíjjal és anyagköltséggel is. Webáruházunk építőanyagok és szerszámok széles kínálatával várja azokat, akik felújítási és építkezési terveiket szeretnék megvalósítani.

Ennél a lépésnél kell eldönteni azt is, hogy milyen építőanyagokat választunk. Nézzük meg, hogy az Ytong miért bizonyul jó választásnak.

 

Az Ytong előnyös tulajdonságai

Az Ytong tégla egy kedvelt döntés, mégpedig azért, mert számos kedvező vonása van. A hagyományos téglához képest jelentősen gyorsabban valósulhatnak meg a terveink, ha erre esik a választásunk. Kifejezetten könnyű kezelhetőség jellemzi, egyszerűen lehet vágni és akár vésni is. Az így épült falazatot jó teherbírás és stabilitás jellemzi. 

Az Ytong tégla sajátossága, hogy könnyű a súlya. Éppen ezért akkor is érdemes ebben gondolkodni, ha válaszfalakat szeretnél felhúzni egy már kész épület felsőbb szintjein, hiszen így a födém terhelése jóval kisebb lesz. Azt is előnyként könyvelhetjük el, hogy méretre vágásakor jelentősen kisebb mennyiségű törmelékkel kell számolnunk, ami szintén kedvező, mind a munka gördülékenysége, mind a sitt elszállítása szempontjából.

Energetikai szempontból sem rossz döntés, hiszen jó hőszigetelőnek bizonyul. Ez akár az épület belsejében felhúzott falak esetén is fontos lehet, ahogy a hagyományos téglához hasonló hangszigetelő képesség sem utolsó. Ez mind külső falak esetén, mind válaszfalaknál igaz. Ha pedig fokozni szeretnénk ezen tulajdonságát, az is megoldható.

Ha válaszfalról van szó, felmerülhet kérdésként az is, hogy miért válasszuk a gipszkarton helyett. Érdemes tudni az Ytong-ról, ha éppen ezen a kérdésen morfondírozunk, hogy a normál gipszkartonnal szemben egy kőre hasonlító anyagról beszélünk, amelynek nem mérséklődik a nyomószilárdsága nedvesség hatására sem, s a gipszkartonnal szemben gyorsan ki is szárad.

Xella Ytong tégla

Miért éppen a Xella Ytong?

A Xella cég termékei gyakorlatilag megkerülhetetlenek, ha építkezésről vagy felújításról van szó. Az Ytong mellett a Silka falazáshoz fejlesztett elemek is a nevükhöz fűződnek, ahogy a Multipor hőszigetelésre alkalmas anyagok is. Ezeket a termékeket a prémium minőségbe soroljuk magas színvonaluknak köszönhetően.

Az Ytong Classic, a Forte, valamint a Lambda falazóelemekről érdemes tudni, hogy környezettudatos választásnak bizonyulnak, emiatt pedig még inkább megéri ezek közül választani. Egyaránt alkalmazhatók lakóépületek felhúzásához, ahogy ipari és közösségi ingatlanok esetén is tökéletesen megfelelnek. Akár homlokzathoz, akár belső teherhordó falakhoz, akár vázkitöltéshez keresünk építőanyagot, máris rátaláltunk egy nagyszerű megoldásra.

Használjuk ki a kiemelkedő minőséget képviselő Ytongban rejlő lehetőségeket és pozitívumokat! Egész biztosan nem fogunk bennük csalódni.

Search engine powered by ElasticSuite