Gipszkarton lapok

Megtekintés mint

7 elem

UH-349942.jpeg
Rigips Habito Hydro DFRIH1 Tűzgátló impregnált építőlemez 12,5x1200x2000 mm
10 690 Ft
Összehasonlít
Rigips RF Tűzgátló gipszkarton lap 12,5x1250x2000 mm
Rigips RF Tűzgátló gipszkarton lap 12,5x1250x2000 mm
3 549 Ft
Összehasonlít
Rigips RF Tűzgátló gipszkarton lap 12,5x1200x2000 mm
Rigips RF Tűzgátló gipszkarton lap 12,5x1200x2000 mm
3 409 Ft
Összehasonlít
oldalanként

Szárazépítészet: gipszkarton és kiegészítők

A gipszkarton az egyik legkedveltebb és legkönnyebben használható építőanyag. Kiváló a vezetékek elrejtésére, a szárazfal építés alapjaként használhatjuk a falak, a mennyezetek és álmennyezetek építéséhez, betölthet térelválasztó funkciót is, korszerűsíthetünk vele mennyezetet, leválaszthatunk helyiség részeket hőoptimalizálás céljából, de akár dekorációs elemek is kialakíthatóak belőle.

 

A gipszkarton jellemzői és fajtái

A környezetbarát és emberre is ártalmatlan gipszkarton lapok belseje gipszből, külseje kartonból áll, mely utóbbi ráadásul általában újrahasznosított papír. A gipszből a gyártás során kivonják a nehézfém sókat és egyéb káros anyagokat.

A lapokkal való munka viszonylag egyszerű, alig keletkezik hulladék, a gipszkarton jól és könnyen megmunkálható. Szabványos mérete 250*120-as táblák, de ettől eltérőekkel is találkozhatunk. A lapokat négy különböző vastagságban gyártják: 6 mm, 9.5 mm, 12.5 mm és 15 mm-es kivitelben.

A normál gipszkarton lapok mellett elérhetőek az ún. impregnált, tűzgátló és hanggátló gipszkarton fajták is. A normál gipszkartont alkalmazhatjuk válaszfalak, álmennyezetek, előtétfalak, tetőtér beépítések burkolóanyagaként, illetve szárazvakolatként is.

Az impregnált gipszkartonok nedves helyiségeknél is megállják a helyüket, hiszen gyártásuk során vízfelvételt gátló adalékanyagot adnak a gipszhez, ennek köszönhetően sokkal inkább vízálló lesz, mint az alap típusok.

A tűzgátló gipszkarton olyan anyag, amely a tűzvédelmi előírásoknak is megfelel, így akár tűzvédelmi burkolatok készítésénél is alkalmazzák.

A gipszkarton táblák beépítéséhez először szükséges gipszkarton profilokat létrehozni, melyek anyaga lehet fa vagy fém is. Ezekre a vázakra kerülnek fel a gipszkarton lapok. A profilok tehát a keretszerkezetet adják, melyek a szárazfal építés alapjai.

 

 

A Bodrogi Bau kínálatában megtalálja a legkiválóbb gipszkarton lapokat és gipszkarton profilokat, kiegészítőket, melyekkel hatékonyan dolgozhat szárazvakolás vagy építés esetén is. Kérdés esetén kérje szakértőink tanácsát vagy keresse fel blogunkat!

Search engine powered by ElasticSuite