KERT

Megtekintés mint

49-72 a(z) 145 elemből

ICL Performance Fűmag 5kg
ICL Performance Fűmag 5kg
19 990 Ft
3 998 Ft / 1 kg
ICL Performance Fűmag 10kg
ICL Performance Fűmag 10kg
31 990 Ft
3 199 Ft / 1 kg
Page
oldalanként

Kapcsolódó cikkek:

Kert, szabadidő

Legyen szó egy újépítésű apartmanház kis kertjéről, vagy a családi házunk hatalmas, gyeppel és lugassal tarkított kertjéről, mindenki szeret gyönyörködni, kikapcsolódni és pihenni a kertjében. A kertgondozás, karbantartás eszközei tehát összetett célokat szolgálnak: megalapozzák annak a helynek a szépségét, és hatékonyságát, ahol szabadidőnket sokféle módon eltölthetjük.

Minden napunkat bearanyozhatja a kertünk

A kertnek annyi funkciója lehet, amennyit felsorolni sem tudunk. Játszó teret biztosít a gyermekeknek, életteret a házikedvenceinknek és a kerti élőlényeknek, az évszakonként változó növények látványában mindig gyönyörködhetünk, büszkén mutogathatjuk a gondosan ápolt gyepet, nevelgethetünk fűszernövényeket, de tervezhetünk bele kerti tavat vagy sziklakertet is. A kertünkben mindig van munka, szépítgethetjük, áttervezhetjük, ápolhatjuk a növényeket, termelhetünk zöldségeket és gyümölcsöket, vagy csak kiülhetünk kávézni a kedvesünkkel. A kert tehát egyszerre munkakörnyezet, szabadidős tér és élettér.

Sokféle kert közül választhatunk 

A kert stílusa, kialakítása általában tükrözi az ott élők stílusát és egyéniségét. Van, aki a precízen ápolt gyepre esküszik, melyet gondosan tervezett öntözéstechnikával lát el. Más a telepített csobogókkal, kis patakkal kombinált japán kertet tervezteti meg, melybe különleges növényeket telepít. Sokan szeretik a természet eredeti hangulatát visszaadó lugasszerű kerteket, ahol helyet kap pár díszfa, cserjék, némi gyepfelület, egy hintaágy vagy függőágy, és ahol terasz kapcsolódik, gyönyörű térkő burkolással.

Ha gyermekeink vannak, a kert a családi szabadidő fontos színtere. Felállíthatunk ping-pong asztalt, focizhatunk a füvön, állíthatunk fel medencét, helyezhetünk ki madárodúkat és etetőket, szaladgálhatunk a kutyával, építhetünk bunkit vagy kis házat a nagy fa tetejére, amikor pedig pihenésre vágyunk, beleülünk a hintaágyba, vagy leterítünk egy családi pokrócot a pázsitra.

A kert tehát mindenkinek mást jelent, más célt és igényt szolgál, de az közös benne, hogy rengeteg élményt ad, és ahhoz, hogy maximálisan funkcionáljon, oda kell figyelnünk a karbantartására, gondozására is, amivel nem árt már a kerttervezés fázisában számolni.

Ezeknek a kerteknek ugyanis más-más az eszközigénye, a karbantartásukhoz szükséges kerti gépek sem egyformák, és másfajta rovarkártevőkkel vagy keletkező komposzttal kell számolnunk egyik vagy másik esetén. A teraszok, sziklakertek kialakításához szükségünk lehet különleges alapanyagokra, kerti burkolatokra, míg egy önfenntartó és környezettudatos kertnél elengedhetetlen, hogy kitaláljuk a komposztálás és újrahasznosítás lehetőségeit.

Szerencsére az újHáz Bodrogi kert és szabadidő kínálatában mindent megtalál, amire csak szüksége lehet, az öntözéstechnikától a kerti szerszámokon át, a komposztálásig. Szakembereink pedig mindig készséggel állnak rendelkezésére. Ha további praktikákról, érdekességekről olvasna a témában, akkor pedig nagyszerű szakmai tartalmak érhetők el blogunkon!

Search engine powered by ElasticSuite