Fűmag

A fűmagok kiválasztása nagyon fontos a szép pázsit kialakításához. A választást minden esetben a felhasználói cél határozza meg. Legyen az szárazság- vagy árnyéktűrő, sportolásra alkalmas, vagy pázsit jellegű fű, itt megtalálod. Ezek a keverékek főképp angol perje, réti perje, vörös csenkesz, nádképű csenkesz fajok meghatározott arányú keverékéből állnak össze.

Megtekintés mint

1-24 a(z) 42 elemből

ICL Supreme Fűmag 10kg
ICL Supreme Fűmag 10kg
30 690 Ft
3 069 Ft / 1 kg
ICL Supreme Fűmag 5kg
ICL Supreme Fűmag 5kg
17 690 Ft
3 538 Ft / 1 kg
ICL Finesse Fűmag 10kg
ICL Finesse Fűmag 10kg
29 190 Ft
2 919 Ft / 1 kg
ICL Finesse Fűmag 5kg
ICL Finesse Fűmag 5kg
17 090 Ft
3 418 Ft / 1 kg
ICL Sun & Shade Fűmag 10kg
ICL Sun & Shade Fűmag 10kg
29 590 Ft
2 959 Ft / 1 kg
ICL Sun & Shade Fűmag 5kg
ICL Sun & Shade Fűmag 5kg
17 290 Ft
3 458 Ft / 1 kg
ICL Performance Fűmag 5kg
ICL Performance Fűmag 5kg
16 290 Ft
3 258 Ft / 1 kg
ICL Performance Fűmag 10kg
ICL Performance Fűmag 10kg
28 790 Ft
2 879 Ft / 1 kg
Page
oldalanként

Kapcsolódó cikkek:

FÜVESÍTÉS GYORSTALPALÓ 3 PERCBEN

Füvesítés, Fűmag választás,Talajelőkészítés, Vetés

Az első és legfontosabb teendőnk a felmérés. Vizsgáljuk meg a füvesíteni szánt terület jelenlegi állapotát, a gyomos területeket, a növénytakarót, a fákat, bokrokat. Egy gyomos a területre nem érdemes füvesítenünk, így mindenekelőtt a gyomirtásra kell fókuszálnunk. A környezetkímélő megoldás a mechanikus gyomirtás, vagyis, ha kapával írtjuk ki a gyomokat, viszont a gyomirtó szer használata hatékonyabb lehet. Fontos, ha öntöző rendszer telepítésén gondolkozunk, vagy vakondhálót telepítenénk mindenképp a füvesítés előtt érdemes a munkálatokat elvégezni a felesleges plusz munka, és az újrafüvesítés elkerülésének érdekében.

kertünk tájolása is éppen olyan fontos, mint a talaj gyommentesítése. Gondoljunk csak bele, ha egy épület folyamatos árnyékot vet a füvünkre, akkor oda inkább árnyéktűrő keveréket érdemes vetni.

Sport, gyerekek, háziállat? A kert értünk van, mi pedig a kertünkért. Ne riasszon el senkit a füvesítéstől, ha intenzív használatnak sportolásnak van kitéve a kert, hiszen a sportfűmagok erre a célra lettek kifejlesztve. Ha pedig szárazságtűrő fűmagot szeretnénk akkor is megtaláljuk a számunkra kedvezőt.

A terület megvizsgálása, illetve a megfelelő fűmagkiválasztása után jöhet a talajelőkészítés, aminek szerves része a korábban írt gyommentesítés.

A füvesítés vetésideje tavasszal márciustól- júniusig ajánlott, őszi vetés esetén pedig augusztustól- októberig.

A fűmag vetése előtt lazítsuk fel a talajt, távolítsuk el a növénymaradványokat, gyökérmaradványokat, köveket. A fűmagok vetéséhez használjunk vetőgépet vetőkocsit, vagy vessünk kézzel.

Figyeljünk az egyenletes szórásra és kétszer szórjuk végig a területet. Ne használjunk kevés, de túl sok fűmagot se. Ha keveset használunk a füvünk egyértelműen ritkás, foltos lesz.

Ha túl sok fűmagot vetünk el akkor túl sűrű lesz a gyepünk és könnyebben előfordulhatnak gombás betegségek. A 30-35 m2/ 1 kg általunk ajánlott átlag érték a megfelelő mennyiség.

A vetést követően gereblyével oszlassuk el a fűmagokat a talajban, de vigyázzunk ne kerüljenek túl mélyre. Ezt követően hengerezzük egyenletesre a talaj felületét. Végezetül esőztető öntözéssel alaposan öntözzük be a területet. Amíg a magok kicsíráznak ügyeljünk a talaj folyamatos nedvesen tartására.

Search engine powered by ElasticSuite