Kézi szerszám

Megtekintés mint

1-24 a(z) 1459 elemből

https://phobextools.com/images/cikkkepek/nagy/YT-61690.jpg
YATO Kerek gipszkarton ráspoly 260 x 16 mm - YT-61690
1 590 Ft
Összehasonlít
https://phobextools.com/images/cikkkepek/nagy/YT-70855.jpg
YATO Gipszkartonos T-derékszög 1200 mm alumínium - YT-70855
7 490 Ft
Összehasonlít
https://phobextools.com/images/cikkkepek/nagy/YT-61680.jpg
YATO Gipszkarton ráspoly 250 x 40 mm - YT-61680
4 290 Ft
Összehasonlít
https://phobextools.com/images/cikkkepek/nagy/YT-37441.jpg
YATO Gipszkartontábla szállító fogó - YT-37441
9 990 Ft
Összehasonlít
https://phobextools.com/images/cikkkepek/nagy/YT-37440.jpg
YATO Gipszkartontábla szállító fogó - YT-37440
5 890 Ft
Összehasonlít
https://phobextools.com/images/cikkkepek/nagy/9-GT165.jpg
TAJIMA Gipszkartonfűrész - 9-GT165
9 490 Ft
Összehasonlít
https://phobextools.com/images/cikkkepek/nagy/65800.jpg
VOREL Bithegy PH2 25 mm gipszkarton csavarbehajtó (2 db/cs) - 65800
890 Ft
Összehasonlít
https://phobextools.com/images/cikkkepek/nagy/36312F.jpg
FESTA Gipszkartontábla fogó - 36312F
6 390 Ft
Összehasonlít
https://phobextools.com/images/cikkkepek/nagy/24722F.jpg
FESTA Körkivágó készlet 7 részes 2" (26-63 mm) - 24722F
1 490 Ft
Összehasonlít
https://phobextools.com/images/cikkkepek/nagy/24712F.jpg
FESTA Körkivágó készlet 12 részes (19-82 mm) - 24712F
2 890 Ft
Összehasonlít
Page
oldalanként

Kézi szerszám

Minden, ami kellhet egy műhelyben, legyen szó autószerelésről, kerékpár szervízről, asztalos munkákról, kertészkedésről vagy villanyszerelésről, a kézi szerszámok kategóriája lefedi. Ide tartozik minden olyan kézzel könnyedén használható vagy áthelyezhető eszköz, amivel munkálatokat végzünk. A kézi szerszámok tehát a csavarhúzókat, fogókat, kalapácsot, vésőt, reszelőt, ütő- és célszerszámokat éppúgy magába foglalja, mint az egyszerű elektromos berendezéseket, például a fúrógépet, szögbelövőt stb.

A kézi szerszámkészlet legfontosabb elemei

Attól függően, hogy mennyit ezermesterkedik valaki, lehet pár 10 darab kéziszerszáma, lehet komplett kéziszerszám készlete, ládája, de, aki munkaeszközként is rendelkezik az említett tárgyakkal, annak akár több száz darabosra is rúghat a kézi szerszám készlete.

Egy-két fogó, csavarhúzó, kalapács, fűrész és kis elektromos fúrógép a legtöbb férfi szerszámos tárolójában helyet kap, de vannak, akik ennél sokkal bővebb készleteket tartanak, hiszen bármikor bármire szükség lehet. Ha egyszerűen akarjuk megoldani a dolgot és nem vagyunk egy minden nap ezermesterkedő típus, akkor tökéletesen elég egy előre összeállított szerszámosláda. A komolyabb dolgokat úgyis szakemberre bízzuk.

Léteznek multi tool kéziszerszámok is, melyek sok funkciósak, vagyis önmagukban illetve néhány kiegészítő által, akár tucatnyi különböző funkciót is képesek ellátni.

Ha valaki szeret barkácsolni, tudja, milyen eszközöket használ a legszívesebben és a leggyakrabban. A szerszámgyártó cégek nagyon széles választékot kínálnak, legyen szó barkács-, burkoló-, festő-, kőműves vagy egyéb építőipari munkálatról.

A legkedveltebb kézi szerszámok kínálatunkban:

A hibás eszközt cserélni, javítani kell!

A kézi szerszámainkat időnként nem árt felülvizsgálni, különösen fontos ez a villamos eszközöknél, melyek használatból és az elöregedésből eredő hibák miatt akár életveszélyt is előidézhetnek. Míg a sérült, töredezett nyelű, törött végű, életlen szerszámokkal csak bosszúság dolgozni, addig az elektromos kézi szerszám hibája balesetet, áramütést, tüzet is okozhat.

Régen a mesteremberek úgy fejezték be a mindennapos munkát pl.egy asztalos műhelyben, hogy ellenőrizték az összes kézi szerszámot, hogy másnap azonnal a munkával kezdhessenek és ne a karbantartással. Megolajozták, megélezték, bezsírozták vagy beállították, amit kellett. Érdemes tőlük ezt átvenni, hiszen akkor nem érhet meglepetés egy következő munkafolyamatnál.

Éppen ezért például a gazdasági társaságok, kereskedelmi létesítmények esetén a kézi szerszámok felülvizsgálata kötelező és szigorúan ellenőrzött, melyről jegyzőkönyvet is vezetnek. A hibákat pedig azonnal orvosolni kell. Természetesen magánszemélyként a saját és családunk testi épségének, környezetünk megóvásának érdekében komoly felelősség, hogy ne használjunk sérült, meghibásodott eszközt.

Az újHÁZ Centrum Bodrogi webshop kínálatában számos kézi szerszám közül választhat, ha cserére lenne szüksége vagy bővítené készletét, szakembereink pedig mindig készséggel állnak rendelkezésére, ha valamiben tanácsra szorul. Ha szívesen olvasna további praktikákról, érdekességekről építőipari témában, akkor keresse fel  blogunkat!

Search engine powered by ElasticSuite