Zománcfestékek

A zománcfestékek alkalmasak a kül- és beltéri fa illetve fémfelületek bevonására. Speciális, vízlepergető hatásukkal megakadályozzák az anyagok erózióját.

Nem találtunk a kiválasztásnak megfelelő termékeket.

Zománcfestékek

A festékek csoportjában a zománcfestékek kiválóan alkalmasak a megfelelően előkészített kül- és beltéri fa illetve fémfelületek bevonására. Speciális, vízlepergető és szennytaszító hatásúak, így késleltetik a bevont fémfelületek korrózióját és a fafelületek korhadását.

Miért hasznos a zománcfesték?

A zománcfestékek elsődleges célja a felületvédelem, de színükkel és textúrájukkal akár dekorációs célt is szolgálhatnak. Bevonhatóak velük a fa dísztárgyak, korlátok, kerítések, kerti szerszámok nyele, a fémeszközök, fémdekorációk, korlátok, rácsok stb. Az átvonó festéknek is nevezett festékek általában nem érintkeznek közvetlenül az alapfelülettel, hanem jól tapadó alapozó- és közbenső festékre kell felvinni őket. A modern technológiának köszönhetően azonban egyre több márka rukkol elő olyan zománccal is, ami nem igényel előkezelést vagy köztes festést.

 

Zománcfestékek fa felületekre: A vízlepergető hatású fa (és acél) zománcok egyenletes struktúrát, esztétikus bevonatot képeznek, miközben sokáig óvják az anyagot a korrodálódástól. A fafelületeket zománckezelés előtt le kell csiszolni, tapaszolni, portalanítani, megtisztítani.

 

Zománcfestékek fém felületekre: Speciális összetételük megakadályozza a már meglévô, jól tapadó rozsda elterjedését, és korróziógátló pigmentjeik különlegesen tartós védelmet biztosítanak a festett felületnek. Bizonyos típusoknál alapozó festésre sincs szükség, azonnal felvihetők 2 rétegben és sok éves védelmet nyújtanak.

 

Válasszon a Bodrogi Bau online kínálatából vízbázisú vagy oldószeres zománcfestékeket, és védje meg fa illetve fém felületeit a környezet ártalmaitól!

Search engine powered by ElasticSuite