FALAT FESTENE? MILYEN KELLÉKEKET ÉRDEMES BESZEREZNI?

Az egyre szélesedő termékkínálat miatt könnyen el lehet veszni a festőszerszámok és különféle kiegészítők erdejében. Ha szeretne Ön is tisztán látni ebben a témakörben, olvassa el cikkünket, lépésről lépésre végig vezetjük a megfelelő szerszámok kiválasztásánál! 

  1. Lépés: Vizsgálja meg a felületeket! 

Elhatározta, hogy Ön szeretné elvégezni a falak festését? Érdemes mindenekelőtt áttanulmányozni a festendő felületeket: találhatóak e a falon repedések, esetleges penészesedések, beázások. Amennyiben károsodásokat észlel a falszerkezeten, érdemes a festési munkálatokkal szakembert megbízni. 

  1. Lépés: Mindent rendben talált? Készítse elő a felületeket! 

Falfestés során érdemes előre gondolkodni a felületek védelméről: a kapcsolókat/szegélyeket maszkoló szalaggal letakarni, a bútorokat és a padlót takarófóliával lefedni. Ezt a lépést a későbbi takarítási munkálatok minimálizálása miatt nem érdemes kihagyni. 

  1. Lépés: Fessünk! De mivel? 

A nagy felületek lefestéséhez hengerelve érdemes felvinni a festéket. Minél hosszabb a henger, egy mozdulattal annál nagyobb felületet tudunk vele lefesteni. Emellé érdemes választani egy kisebb hengert vagy ecsetet is, mert a szűkebb részekre a hosszú hengerrel nem fogunk beférni. Fontos tényező egy hengernél az átmérő is, ugyanis minél nagyobb a henger átmérője, annál kevésbé fog megcsúszni munka közben a henger.  

Tehát: legyen hosszabb és széles, illetve egy rövid hengerünk vagy egy ecsetünk. 

  1. Lépés: A festék 

A megfelelő tapadás és fedés érdekében érdemes alapozót használni nulladik rétegként. Száradást követően erre mehet rá a festék, ami lehet diszperziós, vagy latex festék. A diszperziós falfestékek a legelterjedtebbek a piacon könnyű felhordhatóságuk remek fedőképességük és kedvező áruk miatt. Latex festéket abban az esetben érdemes vásárolni, ha a festendő terület nagyobb igénybevételnek van kitéve. Tipikus példa erre a konyha, ahol fontos, hogy a keletkezett szennyeződések miatt mosható legyen a falfelület.  

  1. Lépés: Kiegészítők kiválasztása 

Az alapfelszerelés tehát a következő: alapozó, festék, henger/hengerek, ecset/ecsetek. A megfelelő eredményhez és a könnyed munkavégzéshez viszont még szükségünk lesz néhány kiegészítőre: 

Segítünk! Előre összekészített festőkészletek is rendelkezésünkre állnak, így csomagban, kedvező áron vásárolhat meg több festéshez szükséges terméket. 

Ha minden rendelkezésre áll, indulhat a festés!  

Kívánjuk, hogy a végeredményben lelje maradéktalanul örömét!