Ez a sokoldalú kés tökéletes társ a konyhában, legyen szó zöldség aprításról, hús vagy akár hal szeleteléséről. A visszagörbülő él megkönnyíti az aprítást, míg a széles penge segítségül szolgálhat a felvágott hozzávalók összeszedéséhez. A kényelmes, magasított markolatnak köszönhetően az ujjai sosem érnek hozzá a vágódeszkához vagy az ételhez, így magabiztosan tudja használni főzésközben.
A santoku (三德) kés eredete Japánba vezethető vissza, a Showa korszakba (1926-1989). A megnövekedett vöröshús fogyasztás és a nyugati ételek népszerűvé válása miatt a japán konyhakéseknek alkalmazkodniuk kellett a változó környezethez. A santoku közvetlen elődje a bunka kés, ami a gyuto és a nakiri kések fúziójából alakult ki.
A "santoku" név a kés három fő felhasználási területére utal: Szeletelés: A santoku kés kiválóan alkalmas hús, hal és zöldségek vékonyra szeletelésére. A penge hossza általában 15-18 cm között van, ami ideális méret a legtöbb alapanyaghoz. Kockázás: A santoku penge egyenes vonalú éle precíz kockázást tesz lehetővé. Aprítás: A penge formája és súlya megkönnyíti a zöldségek és fűszerek aprítását.
A santoku kést gyakran "három erényű késnek" is nevezik, utalva a három fő funkcióra. A kés népszerűsége a 20. század végén terjedt el világszerte, és ma már a konyhai kések egyik alapvető típusának számít.
Kiegészítő paraméterek Penge anyaga - U420J2(Nippon Koshuha) rozsdamentes acél Markolat anyaga - natúr fa Keménység - 56 HRC Teljes hossz - 28,5 cm Penge hossza - 17 cm Penge szélessége - 4,6 cm Penge vastagsága - kb 1,5 mm Vágó él kialakítása - kétoldalas szimmetrikus Súly - kb 95 g